Nepozabno novoletno potovanje v Dubaj. Mesto kjer se srečata puščava in ocean, mesto svetovne razstave in arhitekturnih presežkov. Pravljični Dubaj.

NOVOLETNI DUBAJ


Odhod 29.12.2021

Čas potovanja: 8 dni / 7 noči

Najmanjše št. potnikov: 20

Odhod: 29.12.2021

Program potovanja:

1.dan: LJUBLJANA – DUBAJ

Direktni let z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana proti Dubaju. Predviden prihod v Dubaj v poznih večernih urah. Po pristanku bo sledil prevoz do izbranega hotela in nočitev.

2.dan : DUBAJ / zajtrk

Po zajtrku sledi celodnevni panoramski ogled prestolnice emirata Dubaj. Sprehodili se boste po predelu s poslopji iz davnih časov Al Seef in Al Bastakiya, ki se nahaja ob Creeku – naravni zajedi v kopno, ob kateri je mesto tudi nastalo. Po morski ožini se boste peljali z vodnimi taksiji – abrami in se podali po slikovitem souku začimb in souku zlata. Za lažji vpogled v nastanek Dubaja boste obiskali 150 metrov visoki dubajski Frame, razstavni prostor, kjer se prepustite slikovito predstavljenim čarom preteklosti in pogledate v prihodnost prestolnice. Zapeljali se boste po aveniji Šejk Zayed, mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja in se ustavili na krajšem sprehodu ob Dubaj Marini. Popeljali se boste »po deblu« ene od treh palm, Palm Jumeirah, se ustavili na panoramski točki » The point« in občudovali ikono Dubaja- hotel Burj Al Arab na sprehodu ob vodnih kanalih čudovitega naselja Madinat Jumeirah. Prosto. Pred vrnitvijo v hotel boste občudovali Šejkovo palačo Zabeel. Zvečer možnost romantične plovbe na tradicionalni leseni ladji z vključeno večerjo, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke Dubai Marine in predela BlueWaters ( doplačilo). Prenočevanje.

3.dan: DUBAJ / zajtrk

Zajtrk. Z metrojem se boste popeljali do trenutno največjega nakupovalnega središča na svetu, Dubai Mall, kjer čas lahko izkoristite za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Še pred tem pa se boste imeli dopoldne možnost povzpeti na trenutno najvišjo stolpnico na svetu (doplačilo), osupljiv in mogočen stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto. Popoldne nas bodo na dvoriščih navdušile »plesoče fontane« – predstava vodnih curkov in glasbe. Z metrojem vrnitev v hotel. Pričakovanje vstopa v Novo leto na prostem. Lahko pa se za Silvestrovo odločite za večerjo v hotelu. Prenočevanje.

4.dan: DUBAJ / zajtrk

Zajtrk. Dan bo namenjen počitku na eni od mestnih plaž. Zapeljite se do Kite Beach ali plaže Beach La Mer. Popoldan priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Počitek v arabskem slogu z okusno večerjo ob beduinski glasbi, ki vam ga bo popestrila trebušna plesalka (razen v času ramadana). Pozno zvečer vrnitev v hotel in prenočevanje.

5.dan: DUBAJ – RAS AL KHAIMAH / zajtrk

Po zajtrku se boste z metrojem odpeljali do prizorišča svetovne razstave Expo 2020. Dopoldne ogled pavilijona Slovenije, prosto za individualne oglede. Zgodaj popoldne vrnitev v hotel . Sledi vožnja do emirata Ras Al Khaimah in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

6.dan – 7. dan : RAS AL KHAIMAH / zajtrk

Prosti dnevi za spoznavanje emirata Ras Al Khaimah, namenjeni počitku in uživanju v storitvah, ki jih hotel ponuja v sklopu skoraj kilometer dolge privatne peščene plaže. Prenočevanje.

8.dan: RAS AL KHAIMAH – DUBAJ – LJUBLJANA / zajtrk

Po zgodnjem zajtrku vožnja na letališče in po opravljenih formalnostih na letališču Dubaj direktni polet proti Ljubljani. Predviden prihod na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v popoldanskih urah.

Cena na osebo že od: 1499€

 V ceno je vključeno:  direkten letalski prevoz iz Ljubljane, letališke pristojbine in varnostne pristojbine, transfer letališče – hotel – letališče (Dubaj in Ras Al Khaimah), 4 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu Hampton Al Seef 4*, 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v, hotelu Hampton By Hilton 4*, enodnevna vstopnica na sejem EXPO 2020, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

 

Možna doplačila (ob prijavi):

enoposteljna soba 850 EUR

vstopnina Burj Khalifa 47 EUR (otroci do 12.leta plačajo 35 EUR)

safari s terenskimi vozili in večerjo 79 EUR (otroci do 12.leta plačajo 40 EUR)

večerja na ladjici Dhow in križarjenje po Marini 59 EUR (otroci do 12.leta plačajo 35 EUR)

 

Obvezna doplačila (vodniku na poti):

napitnine ca. 40 EUR

metro prevozi v Dubaju ca. 30 EUR

 

Doplačilo na recepciji hotela:

lokalno predpisana turistična mestna pristojbina pribl. 5 EUR na sobo/noč

 

Cena za otroka (ob prijavi):

otrok od 2 -12. leta: 12% popust (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

oseba od 12.leta dalje na dodatnem ležišču: 6% popust

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Potovanja Bližnji Vzhod

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju
  Odhodi: 19.12.2021

  Obisk čudovito okrašenih slovaške in avstrijske prestolnice in enega najbolj obiskanih božičnih sejmov na Dunaju

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.
  Pravljična Finska, 3 dni, odhodi: 3.12.,10.12.,17.12.2021

  Snežna pravljica na Laponskem, odeta v beli zimski plašč z Božičkovo kapo na glavi. Nepozaben obisk čarobne Finske in pravljične Božičkove dežele.

  Čudovite morje, polja tobaka, kubanske cigare, Fidel Castro, Che Guevara, Hemingway-jev Starec in morje, peščene plaže, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri in prijazni ljudje.
  Rajski otok, 11 dni, odhod 25.11.2021

  Čudovite morje, polja tobaka, kubanske cigare, Fidel Castro, Che Guevara, Hemingway-jev Starec in morje, peščene plaže, Cuba Libre, Mojito, Daiquiri in prijazni ljudje.