Velika moldavska tura. Nepozaben svet izza Karpatov. Avtobus,  cena 435 EUR

MOLDAVIJA


Odhod: od aprila do novembra 2018

Najmanjše število potnikov: 45

Prevoz: avtobus

Program potovanja:

 1.dan: SLOVENIJA  – MADŽARSKA

Odhod turističnega avtobusa iz Slovenije v večernih urah. Vožnja skozi Madžarsko proti Ukrajinski meji. Nočna vožnja s krajšimi postanki za oddih.

2.dan: MADŽARSKA – UKRAJINA – BUKOVINA – ČERNIVCI

Prestop meje in nadaljevanje poti preko Karpatov v pokrajino Bukovino. Dežela je v svoji burni zgodovini menjavala svoje vladarje. Do prve svetovne vojne je bila v okviru Avstro-Ogerske monarhije. Pridih različnih narodov in kultur ter naravnih lepot, ji daje poseben čar, ki je v arhitekturi najbolj viden v popolnoma »srednjeevropskih« stilih gradnje mestnih središč. Vožnja do Černivcev. Sprehod po mestnem jedru. Ogledali si bomo znamenito univerzo, mestno hišo, »hišo ladjo« ki stoji na vogalu glavnih dveh ulic in je bila zasnovana tako, da spominja na ladjo s ozko krmo, opazovalnico na krovu in mostom. Sprehodili se bomo po glavni ulici Olge Kobyljanske ter spoznali cerkev svetega Mykolaja. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3.dan: ČERNIVCI – ORHEI – KIŠINJEV

Po zajtrku vožnja do moldavske meje. Po opravljenih mejnih formalnostih prestop in vožnja po Moldaviji. Ta nekoliko skrivnostna dežela, kjer so se prepletajo značilnosti, ukrajinskih, ruskih, tatarskin in avstrijskih korenin je v zadnjem času postala pravi magnet za svetovne popotnike. Obiskali bomo kraj Orheiul Vechi, ki je najbolj poznana moldavska kulturna znamenitost. Tukaj se nahaja pravoslavni samostan iz 13.stoletja na čudoviti lokaciji v apnenčasti steni, na vrhu kanjona reke Raut. V bližini so tudi ostanki starodavnega tatarskega mesta Sheir-Gedid. Popoldansko kosilo v tipičnem gostišču. Po ogledu in kosilu vožnja v prestolnico Kišinjev. Namestitev v hotelu in nočitev.

 4.dan: KIŠINJEV IN ZNAMENITE VINSKE KLETI

Zajtrk. Ta dan bom namenjen ogledu mesta v spremstvu lokalnega vodnika: Katedralni park, Slavolok, Bulevar Stefan Cel Mare, Parlament, Predsedniška palača, mestna tržnica, Židovska četrt…. Popoldne obisk vinske kleti z največjo kolekcijo vin na svetu – Milestii Mici. To je pravo podzemno mesto s 50 km tunelov in velikim degustacijskim prostorom. Povratek v hotel. Večerja in nočitev v hotelu.

5.dan: KIŠINJEV – IASI – BRASOV

Zajtrk in vožnja do romunske meje. Po opravljenih mejnih formalnostih krožni ogled največjega mesta v vzhodni Romuniji in središče okraja Iași. Mesto je bilo vedno eno od vodilnih središč romunskega družabnega, kulturnega, akademskega in umetniškega dogajanja. Ogled mesnega jedra, cerkve sv. Petke, mestne hiše…Po dopoldanskem ogledu vožnja v smeri Brasova. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6.dan: BRASOV – TIMISOARA – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu. Vožnja v smeri Timisoare. Na poti krajši postanki za oddih in krajše oglede. Prestop madžarske meje pri Aradu. Nadaljevanje poti po avtocestah v smeri Slovenije. Prihod v Slovenijo je predviden za pozne nočne ure.

Cena potovanja na osebo je:   435 EUR

V ceno potovanja je vključeno: prevoz s turističnim avtobusom na navedenih relacijah, stroški voznikov  v skladu s prometno zakonodajo, cestnine, takse, parkirnine, namestitve v hotelih solidne turistične kategorije ***/****,  polpenzioni / večerje in zajtrki v Ukrajini, 2 x nočitev z zajtrkom v Moldaviji, 1  x tipično kosilo v domačem gostišču v Orehiu Vechi, 1 x moldavska večerja v restavraciji v Kišinjevu,   1 x polpenzion / večerje in zajtrki v Romuniji, lokalno vodenje/ Ukrajina in Moldavija, vse vstopnine in ogledi po programu, obisk vinskih kleti z lokalnim vodstvom in transferji ter pokušina vin v Kišinjevu, osnovno nezgodno zavarovanje, slovensko vodenje potovanja in DDV.

Doplačilo: enoposteljna soba, zdravstveno zavarovanja CORIS

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih dodatnih storitev.

 

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: za skupine / Moldavija