Pridružite se nam, da skupaj v petih dneh prehodimo zadnjih 100 km te legendarne romarske poti.

ZNAMENITA PEŠPOT V SANTIAGO DE COMPOSTELO


13 dni z avtobusom, odhod: 1.10. 2021

Osnovni podatki o potovanju:
Datumi odhodov: 1. 10. 2021
Čas potovanja: 13 dni
Prevoz: Avtobus, vstopno mesto: Celje, Ljubljana, Sežana.

Program potovanja:

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 22. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Benetke -Verona. Nočna vožnja.

2. dan: Nadaljevanje poti mimo Cremone in Genove, prestop v Francijo in vožnja mimo Azurne obale v Provanso. Sprostitveni popoldanski postanek v MARSEILLU za krajši ogled zanimivega pristaniškega in turističnega mesta ter vzpon do romarske cerkvice Notre Dame de la Garde. Nadaljevanje poti proti pokrajini Languedoc in nastanitev nekje na poti.

3. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Carcasonna in Toulousa pod Pireneje. Krajši postanek v mestecu SAINT JEAN PIED DU PORT, kjer se »Jakobova pot« začne. Prestop meje s Španijo in popoldanski postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev nekje na poti. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldanski obisk mesta BURGOS. Ogled starega jedra s katedralo. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z delom »Jakobove poti« in spoznavanje nekaterih značilnosti in zanimivosti te poti z avtobusa. Večerni prihod v bližino mesta Sarria. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: SARRIA–PORTOMARIN – 22,5 KM
Zajtrk v hotelu. Vožnja v Sarrio in začetek hoje po romarski poti. Pot pelje čez ruralno obočje skozi vasi, kot sta Paradela in Portomarin s tlakovanimi potmi iz srednjeveškega obdobja. Prihod v Portomarin, nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.

6. dan: PORTOMARIN–PALAS DE REI – 25 KM
Po zajtrku vožnja z avtobusom na izhodišče. V Portomarinu najprej prečkanje reke Minho, nato vzpon mimo vasi vasice Toxibo in Gonzar na hrib San Antonio. Možen obisk starodavne romarske bolnišnice San Salvador v bližnji vasi Vilar de Donas. Nadaljevanje do najvišje točke v hribovju Ligonde, nato spust do kraja Palas de Rei in vožnja z avtobusom v bližnji hotel, večerja in nočitev.

7. dan: PALAS DE REI–ARZUA – 30 KM
Po zajtrku nadaljevanje romarske poti, razmeroma nezahteven pohodniški dan: prijetna pot, rahli vzponi in spusti. Skozi srednjeveško vas Leboreiro, do vasi Furelo ter čez srednjeveški most v Melido. Zadnji del poti skozi vasi Boente de Baxixo, Ribadiso da Baixo, Ribadiso da Carretera. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan: ARZÚA–RUA / AMENAL – 19,1 KM
Po zajtrku nadaljevanje romarske poti. Ogled majhne kapele iz 18. stoletja v kraju Santa Irena, možnost obiska kraja O Pino (tja vodi del poti) ali nadaljevanje po glavni smeri do kraja Amenal. Nastanitev v bližnjem hotelu, večerja in nočitev.

9. dan: RUA/AMENAL–SANTIAGO – 22 KM
Še zadnji del poti mimo kraja Lavacolla, vzpon na hrib Monte del Gozo in prvi pogled na katedralo Santiago. Še kratek spust do končne destinacije. Prihod v SANTIAGO DI COMPOSTELLA, obisk katedrale in ostalih zanimivosti v mestecu. Večerja in nočitev v hotelu.

10. dan: Zajtrk. Prost dan za počitek in opazovanje romarskega živžava v mestu. Po želji možen poldnevni avtobusni izlet do rta Finisterre – podaljška Jakobove poti do Atlantika. Večerja in nočitev v hotelu.

11. dan: Po zajtrku vožnja iz Galicije ob severni španski obali preko Kantabrije, Asturije in Baskije nazaj v Francijo. Večerni prihod v romarsko središče LURD, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

12. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled osrednjih cerkva in hiše sv. Bernardke, nato opoldanski odhod avtobusa proti domu. Vožnja po avtocesti nazaj na relaciji Tolouse–Montpellier–Aix en Provence–Nice. Večerni prestop meje v Italijo. Nočna vožnja mimo Genove …

13. dan: Nadaljevanje vožnje mimo Verone in Benetk proti meji. Povratek v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora predvidoma enkrat v opoldanskem času.


Cena na osebo:

Odhodi: 1. 10. 2021
 • 1090 € pri najmanj 35 potnikih
 • 1190 € pri najmanj 25 potnikih
 • 1290 € pri najmanj 15 potnikih

V ceno je vključeno:

 • 1 x nočitev z zajtrkom + 9 x polpenzion v hotelih/motelih ali penzionih turistične kategorije v sobah 1/2 in 1/3 TWC,
 • prevoz s turističnim avtobusom na celotni poti
 • vse cestnine in parkirnine,
 • slovenskegi vodnik,
 • organizacija.

Dodatna ponudba:

Možno doplačilo za manjšo skupino na posameznem avtobusu:

 • med 35 in 44 potniki 20 €
 • med 25 in 34 potniki 30 €

Možna Doplačila ob prijavi:

 • soba 1/1 240 €

Možen popust:

 • za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 10%.

Opombe:

Vključene nastanitve so v hotelih turistične kategorije (predvidoma primerljivo z **/***). Predvsem na območju Jakobove poti, pa je spanje lahko urejeno tudi v motelih oz. penzionih, kjer gre lahko tudi za preprostejšo nastanitev (vse sobe pa imajo lastno kopalnico). Za hojo po Jakobovi poti je priporočljivo imeti s sabo dobre pohodne čevlje in manjši nahrbtnik za potrebe vsakodnevne peš etape, preostalo prtljago pa je možno pustiti na avtobusu oz. morda kdaj tudi v sobah.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja