Azori, čudovito potovanje na ene od najlepših atlantskih otokov, 8 dni, že od 1.448 EUR

AZORI


Odhod: 10.11.2024

Čas potovanja: 8 dni | 7 noči

Program potovanja:

1. DAN
SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)
polet

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada. Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Po degustaciji ananasovega likerja prevoz do hotela in namestitev.

2. DAN
PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS
zajtrk

Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali  do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero, svojevrsten dragulj narave. Nadaljujemo proti severni obali, kjer obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in izvemo vse o zgodovini te zimzelene rastline v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki je pravzaprav že krater davno ugaslega ognjenika. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je “Cozido de furnas”, enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov –  Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel.

3. DAN
PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SETE CIDADES)
zajtrk

Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede – pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih mest oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori.

4. DAN
PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal)
zajtrk, polet

Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo ime “Modri otok”. Razlog so bujno cvetoče hortenzije v modrih odtenkih, ki romantično krasijo hiše, ter obrobljajo ceste in polja. Faial velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku je Horta, ki se nahaja med zalivoma. Caldeira do Faial je ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58 in edinstvena pokrajina v okolici kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Povratek v hotel.

5. DAN
HORTA (otok FAIAL) – izlet na otok PICO
zajtrk, trajekt

Celodnevni izlet na sosednji otok. Vožnja s trajektom na drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po impozantni gori, katere konica se vidi po vsem otoku, in je hkrati tudi najvišji vrh Portugalske. Zgodovina otoka je povezana s tradicijo kitolova in vinarstva. Obiskali bomo muzej kitolova, kjer bomo izvedeli zanimive podrobnosti o tej dejavnosti. Otok slovi tudi po vinski trti, vino z otoka je bilo v 18. in 19.stoletju poznano celo na kraljevskih dvorih po Evropi. Od leta 2004 pa poseben način obdelave vinske trte velja za otoško posebnost. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave in eksotične vegetacije je privlačna za pohodnike, otok pa je idealen tudi za opazovanje ptic, kitov in delfinov. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DAN
HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA
zajtrk, polet

Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvito obrobljena okna, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. DAN
TERCEIRA – celodnevni izlet po otoku
zajtrk

Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev, porasla z mahom, ki se spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in se seznanili s pridelavo vina iz grozdja »verdelho«, ki je mednarodno priznano. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. DAN
TERCEIRA – SLOVENIJA
zajtrk, polet

Prosto  za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer pristanemo predvidoma v večernih urah.

Cena potovanja na osebo je: 1448 EUR

Cena vključuje

 • letalski prevoz s posebnim letalom iz Ljubljane
 • letališke in varnostne pristojbine
 • vse notranje lete po programu
 • prevoze po programu
 • 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih
 • vstopnina na plantažo ananasa in degustacija ananasovega likerja
 • celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja)
 • celodnevni izlet s trajektom na otok Pico
 • celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

 • med 10 in 19 potniki 90 €
 • med 20 in 24 potniki 60 €

DOPLAČILA na poti:

 • morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza

DOPLAČILA ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

 • poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES  20 €
 • kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 €
 • enoposteljna soba 330 €
 • doplačilo za polpenzion: 196 €

DOPLAČILO ZA GORIVO: 

 • Predvidoma znaša doplačilo 60 € po potniku za potovanje v obe smeri.
 • Doplačilo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka

Ob prijavi  nam posredujte kopijo osebnega dokumenta s katerim boste potovali – št. osebne izkaznice ali potnega, potrebujemo za nakup vozovnica za trajekt na otok Pico.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Prijetno, prvomajsko, avtobusno potovanje v Pariz in obisk zabaviščnega parka Eurodisney, že od 419 EUR
  Odhod: 28.10.2024

  Prijetno, prvomajsko, avtobusno potovanje v Pariz in obisk zabaviščnega parka Eurodisney, že od 419 EUR

  Islandija, pravljična dežela, ki jo je potrebno doživeti, 
že od 1079 EUR
  Med ognjem in ledom, odhod: 26.9.2024

  Islandija, pravljična dežela, ki jo je potrebno doživeti,
  že od 1079 EUR

  Bogastvo narave ob Nilu, čudovita starodavna mesta in templji, umirjeno potovanje v kombinaciji s kratkimi počitnicami.
  Kratke počitnice in starodavni Egipt. Odhodi: 27.7.2024

  Bogastvo narave ob Nilu, čudovita starodavna mesta in templji, umirjeno potovanje v kombinaciji s kratkimi počitnicami.