Na jugu Španije vas bo očarala–»španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta zagledali flamenko, tapasi, uživanje življenja. Letalo, 5 dni, 29.9.2018, od 789 EUR

ANDALUZIJA – PRAVLJIČNE PODOBE ŠPANIJE – ZAGOTOVLJENO


Datum odhoda: 29.9. – zagotovljeno
Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Cena: od 789 EUR / osebo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–SEVILLA
Zbirališče potnikov na Letališču J. Pučnik (predvidoma v zgodnjih jutranjih urah). Polet letala v Sevillo, kjer boste pristali v jutranjih urah. Sledi ogled prestolnice Andaluzije–Seville. Ogled mesta ob reki Guadalquivir (Isla Cartuja –prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg…) ter ogled stolnice, Španskega trga … Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz in ogled palače Alcázar. Popoldne nekaj prostega časa in vožnja do hotela ter nastanitev. Zvečer možnost plovbe po reki Guadalquivir (doplačilo). Prenočevanje.

2. dan: SEVILLA–JEREZ–GIBRALTAR–COSTA DEL SOL / zajtrk
Zajtrk. Vožnja v Jerez de la Frontera ter ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. To mesto je izvor andaluzijske kulture: polno kleti z znamenitim sladkim vinom šeri, konj in flamenka. Ime šeri (sherry) je angleška različica španskega imena jerez, ki ga je vino prevzelo po mestu, in se nanaša na ojačeno vino iz belega grozdja sorte palomino. Nadaljevanje poti do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice–opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Vožnja v hotel na Costa del Sol, nastanitev in prenočevanje v hotelu.

3. dan: COSTA DEL SOL–MIJAS–MALAGA–GRANADA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Postanek v enkratni vasici Mijas. Mijas je še ena tipična andaluzijska »bela vasica, ki se dviga 450 m nad morjem. Sprehod po ozkih uličicah polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Vožnja v Malago, največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro, ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled nad mestom in pristaniščem. Sledi vožnja mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta… Popoldne vožnja do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka–tradicionalnega andaluzijskega plesa (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: GRANADA–CÓRDOBA / zajtrk
Zajtrk v hotelu in ogled Granade. Ogledali si boste, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapel –grobnico “katoliških vladarjev” Ferdinanda in Izabele. Vožnja mimo prostranih oljčnih nasadov do Cordobe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

5. dan: CORDOBA–SEVILLA–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk v hotelu. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih–“patio”. Po ogledu boste zapustili Córdobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir nazaj v prestolnico Andaluzije–Sevillo. Pozno popoldne prevoz na letališče pri Sevilli, od koder boste predvidoma v večernih urah poleteli proti Ljubljani.

V ceno je vključeno
– letalski prevoz Ljubljana–Sevilla–Ljubljana
– strošek letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
– avtobusni prevoz po programu
– 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih
– vsi navedeni ogledi, vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja), Sevilla (stolnica), Gibraltar (ogled z mini busi), Jerez (ogled in degustacija v kleti), Gibralfaro v Malagi
– slovensko vodenje in lokalno po potrebi
– organizacija potovanja
– DDV
Popusti
– 11 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:
–  enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo
– 4 večerje v hotelih 79,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)
– obisk lokala s programom flamenka pribl. 39 EUR
– večerna vožnja z ladjico po reki Guadalquivir pribl. 20 EUR

Pomembno
OBVESTILO GLEDE ALHAMBRE: Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) sprejel novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec bodo določili točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotovit dovolj vstopnic za ogled Alhambre. V primeru, da ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste namesto tega obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.

 

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Evropa Potovanja