Sodobni prestolnici z orientalskim pridihom...

Abu Dhabi in Dubaj/Dubai


7 dni / 6 nočitev – letalo

Osnovni podatki o potovanju
Datumi odhodov: 26. 10. in 27. 12. 2019
Čas potovanja: 7 dni / 6 nočitev
Najmanjše št. potnikov: 20
Vizum(opomba): vstop v ZAE z izraelskim žigom v potnem listu ni dovoljen
Prevoz: letalo

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – ZAGREB – DUBAJ – ABU DHABI / obroki na letalu
Dopoldne zbirališče potnikov v Ljubljani in vožnja do letališča Franjo Tuđman v Zagrebu. Polet z letalsko družbo Emirates Airlines – Fly Dubai v Dubaj. Po večernem pristanku prevoz v Emirat Abu Dhabi. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: ABU DHABI / zajtrk
Zajtrk. Avtobusni panoramski ogled prestolnice Združenih Arabskih Emiratov. Zapeljali se boste po obalnem predelu Breakwater, od koder se odpira krasen razgled na ulico Corniche in razkošni hotel Emirates Palace. Postanek v Marina Mall-u in ob razstavnem prostoru “Memorial šekju Zayedu”- očetu naroda. Ogled predsedniške palače Qasr Al Watan, kjer spoznate kulturno dediščino ZAE. Po zelenem predelu Bateen se odpeljete proti največje mošeji ZAE–mošeji šejka Zajeda. Večerni ogled mogočnega arhitekturnega dragulja, ki sprejme do 40.000 obiskovalcev, vsako leto pa jo obišče več kot 3 milijone ljudi iz vsega sveta. Zvečer se s taxiji odpeljite do razkošnega hotela Emirates Palace. Prenočevanje.

3. dan: ABU DHABI / zajtrk
Po zajtrku prosto za počitek. Za ljubitelje umetnosti dopoldne priporočamo obisk muzeja Louvre Abu Dhabi (doplačilo), v popoldanskem času pa uživajte na bližnji peščeni plaži otoka Sadiyat. Lahko pa se odločite za obisk razstavnega prostora Ferrari World (doplačilo) in Yas Mall na sosednjem otoku Yas. Zvečer možnost odlične večerje lokalne kulinarike v hotelu (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: ABU DHABI – DUBAJ / zajtrk
Zjutraj se boste poslovili od Abu Dhabija in se odpeljali proti Dubaju. Krajši postanek v Dubaj Marini, kjer boste občudovali nenavadne arhitekturne oblike številnih stolpnic. Ustavili se boste na plaži Jumeirah , kjer na umetnem otočku nedaleč stran stoji dubajska arhitekturna ikona, hotel Burj Al Arab. Z “The Pointe” pogled seže daleč proti “krošnji” Palm Jumeirah in imenitnemu hotelu Atlantis. Sledi sprehod skozi čudovito naselje Madinat Jumeirah. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali dubajski muzej in se prepustili slikovito predstavljenim čarom preteklosti. Sprehodili se boste po predelu nekdanjih bogatih trgovcev Dubaja, Al Bastakiya in se po morskemu prelivu Creek peljali z vodnimi taksiji–abrami. Doživite utrip slikovitega souka – tržnice začimb in zlata. Postanek pred šejkovo palačo Zabeel. Vožnja do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

5. dan: DUBAJ / zajtrk
Zajtrk. Vožnja z metrojem do prestižnega nakupovalnega centra Mall of Emirates, v katerem je tudi priljubljeno pokrito smučišče. Opoldne (za doplačilo) »skok v višave«. Osupnil vas bo mogočno stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto in je trenutno najvišji stolp na svetu. Zraven se nahaja središče Dubai Mall, kjer boste lahko čas izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Proti večeru vas bodo navdušile »plesoče fontane« – predstava luči, vodnih curkov in glasbe. Zvečer priporočamo romantično plovbo z večerjo na tradicionalni leseni ladji, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke dubajske Marine (doplačilo). Prenočevanje.

6. dan: DUBAJ / zajtrk
Prosto za individualne oglede Dubaja. Lahko se odločite za obisk mestne plaže La Mer Beach ali za obisk katerega od številnih muzejev . Popoldan priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku si boste privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Prenočevanje.

7 .dan: DUBAJ – ZAGREB – LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do letališča Dubaj in polet z letalsko družbo Emirates Airlines – Fly Dubai proti Zagrebu. Predviden pristanek na zagrebškem letališču v popoldanskih urah. Prevoz do Ljubljane

Cena na osebo:
Odhodi: 26. 10. in 27. 12. 2019
 • pri udeležbi najmanj 20 oseb – od 1.099 EUR/osebo
V ceno je vključeno
 • letališke pristojbine in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 5* Abu Dhabi in 4* Dubaj
 • ogledi in vstopnine po programu
 • vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacija potovanja
 • DDV
V ceno ni vključeno:
 • navedena doplačila
 • pijača pri obrokih
 • izleti in druge storitve po osebnih naročilih
Popusti:
 • 100,00 EUR do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
 • obvezno doplačilo za novoletni odhod 27.12. – 180,00 EUR

Na kraju samem:

 • napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 30 EUR
 • turistična taksa pribl. 5 EUR/sobo/noč

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: Potovanja / Potovanja Bližnji Vzhod