Prijetno, prvomajsko, avtobusno potovanje v Pariz in obisk zabaviščnega parka Eurodisney, že od 419 EUR

PARIZ in EURODISNEY


Odhod: 28.10.2024

Čas potovanja: 5 dni | 2 noči

Prevoz: avtobus

Program potovanja:


1.dan: LJUBLJANA

Zbirališče potnikov na mestnem obračališču Dolgi Most, v Ljubljani in odhod avtobusa ob 18.30. Vožnja skozi karavanški predor in mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta, Strasbourga, Reimsa proti Parizu.

2.dan: PARIZ

Prihod v Pariz predvidoma v dopoldanskih urah. Sledil bo avtobusni ogled te vedno zanimive francoske prestolnice: otok na Seni–Ile de la Cité s katedralo Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Napoleonova grobnica–Dôme des Invalides, ter mnogo znanih pariških trgov: Concorde, Bastille, République, Vendôme, Trocadéro, Etoile in drugi. Nastanitev v hotelu in krajši oddih. Popoldan vožnja z metrojem do trga Concorde, od koder se boste sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic Galeries Lafayette, oz. Printemps. Prenočevanje.

3.dan: PARIZ–(VERSAILLES)–PARIZ | zajtrk

Zajtrk. Zjutraj priporočamo vožnjo z metrojem do Eifflovega stolpa ter vzpon (doplačilo), za lepši začetek dneva pa še vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo), kjer se boste ob zvokih francoskih šansonov prepustili občudovanju pariških znamenitosti. Nato priporočamo izlet (doplačilo) v Versailles ter individualni ogled dvorca Ludvika XIV., Sončnega kralja in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (vstopnini za doplačilo). Popoldan vrnitev v Pariz. Nekaj prostega časa za samostojni ogled katerega od številnih muzejev: Louvre, muzej z bogato zbirko impresionistov–Musée d’Orsay ali pa sprehod po otočku, kjer stoji gotska lepotica Notre–Dame. Po želji in v dogovoru z vodnikom lahko občudujete številne druge zanimivosti, ki jih ponuja “mesto svetlobe”. Zvečer se boste sprehodili po Montmartru, gričku umetnikov in si ogledali baziliko Sacré–Cœur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera si lahko za doplačilo ogledate tudi odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Prenočevanje. (Tisti, ki bi želeli obiskati park Astérix, ga lahko obiščete individualno, namesto Versaillesa. Vse potrebne informacije boste dobili pri vodniku).

4.dan: PARIZ–EURODISNEY | zajtrk, izlet v Eurodisney

Zajtrk. Priporočamo celodnevni izlet v Eurodisney, ki vedno znova navdušuje tako mlade kot tudi nekoliko starejše obiskovalce (vstopnina za doplačilo). Tistim, ki bi raje ostali v Parizu, svetujemo, da se dogovorite z vodnikom, ki vas bo seznanil z znamenitostmi in spomeniki, vrednimi ogleda ter vam pojasnil, kako do njih. Zvečer se boste zbrali in se z vlakom RER (doplačilo) pridružili skupini, ki bo obiskala Eurodisney. Odhod avtobusa iz Eurodisneya okoli 19.00 in vožnja s krajšimi postanki po isti poti kot ob prihodu, mimo Reimsa, Strasbourga, Stuttgarta, Münchna…

5.dan: LJUBLJANA

Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah.

Cena potovanja na osebo je 419 EUR

 

V ceno je vključeno

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • prevoz v Eurodisney
 • 2 prenočevanji z zajtrkoma v hotelu 2/3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje)
 • DDV
 • vodenje
 • organizacijo potovanja

 

Možna doplačila (ob prijavi):

 • doplačilo pri udeležbi manjšega št. potnikov – od 42 do 32 potnikov 40 EUR/osebo, od 31 do 25 potnikov 70 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 189 EUR/osebo
 • ladja po Seni 20 €  (najmanjše število potnikov je 15)

 

Možna doplačila (ob prijavi – do 4 tedne pred odhodom):

 • doplačilo za vstopnino v Versailles (dvorec) 24 €, otroci in mladina do 25,99 let imajo brezplačen vstop (plačajo se morebitni stroški rezervacije za vstopnice, predvidoma 5 EUR/osebo)
 • avtobusni prevoz v Versailles: odrasli 24 EUR/osebo, otroci do 12. leta: 18 EUR/osebo
 • ogled prestave v kabaretu Moulin Rouge od 145 € (na vprašanje)
 • Eurodisney: odrasli od 99 €, otroci 3-11 let od 91 € (možnost individualnega obiska 3.dan namesto obiska dvorca Loare. Končno ceno lahko potrdimo šele ob nakupu vstopnice)
 • muzej Louvre: 25 €, otroci in mladina do 25,99 leta imajo brezplačen vstop (plačajo se morebitni stroški rezervacije za vstopnice, predvidoma 5 EUR/osebo)

 

Možna doplačila vodniku na poti :

 • Versailles – vrtovi: odrasli 12 €, od 6-17 let 10,50 €
 • 10 vozovnic za metro pribl. 21 €
 • drugi muzeji pribl. 12 € do 18 €
 • Eifflov stolp (dvigalo + dvigalo):odrasli:28 €, do 24. leta14 €, otroci do 10 let: 7 €
 • Eifflov stolp (stopnice + dvigalo):odrasli:21 €,do 24. leta 10 €,otroci do 10 let: 5 €

 

Doplačilo (na licu mesta):

 • Turistična taksa pribl. 6€/noč/osebo

VSTOPNICE:

Svetujemo vam da se na želene dodatne izlete v okviru potovanja prijavite ob prijavi na potovanje. Zaradi omejene razpoložljivosti vstopnic v muzeje, parke in druge znamenitosti je namreč potrebno rezervacije izletov in vstopnin urediti več tednov vnaprej. Zadnji rok za prijavo na dodatne izlete je 14 dni pred pričetkom potovanja. Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno preko spleta (online), v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

 

Pomembno:

Pri posameznih odhodih bo zaradi praznikov vrstni red ogledov lahko delno spremenjen, vsebinsko pa ostaja isti.

Svetujemo vam da se na želene dodatne izlete v okviru potovanja prijavite ob prijavi na potovanje. Zaradi omejene razpoložljivosti vstopnic v muzeje, parke in druge znamenitosti je namreč potrebno rezervacije izletov in vstopnin urediti več tednov vnaprej. Zadnji rok za prijavo na dodatne izlete je 14 dni pred pričetkom potovanja.

Opomba:

triposteljne sobe so na vprašanje; v večini primerov so triposteljne sobe primerne za otroka do 12. leta

Vstopnine v muzeje so odvisne od razpoložljivosti

V Parizu se letos odvijajo letošnje olimpijske igre, zaradi tega so povečali turistično takso. Turistična taksa je lahko pribl. 6€/noč/osebo in velja kot doplačilo na licu mesta.

Povpraševanje

Ime in Priimek (obvezno)

Telefon

Vaš eMail (obvezno)

Sporočilo

Prosimo prepišite kodo na modrem ozadju v prazno polje:
captcha

Vaše povpraševanje je neobvezujoče. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Poglejte vse ponudbe v kategoriji: / Potovanja

  Islandija, pravljična dežela, ki jo je potrebno doživeti, 
že od 1079 EUR
  Med ognjem in ledom, odhod: 26.9.2024

  Islandija, pravljična dežela, ki jo je potrebno doživeti,
  že od 1079 EUR

  Bogastvo narave ob Nilu, čudovita starodavna mesta in templji, umirjeno potovanje v kombinaciji s kratkimi počitnicami.
  Kratke počitnice in starodavni Egipt. Odhodi: 27.7.2024

  Bogastvo narave ob Nilu, čudovita starodavna mesta in templji, umirjeno potovanje v kombinaciji s kratkimi počitnicami.

  Madeira, otok bujnega zelenja in otok večne pomladi, že od 1139 EUR
  Pravljični otok sredi oceana. Odhod: 10.8., 24.11.2024

  Madeira, otok bujnega zelenja in otok večne pomladi, že od 1139 EUR